media

2021 İlkbahar/Yaz modasında doğanın güzelliğinden ilham alan bir renk serisi var. Bu seri esnekliği, rahatlığı ve yeniden keşfetmeyi bize hissettiriyor. Moda otoriteleri tarafından belirlenen renk trendlerini beraber inceleyelim.

Pantone'un trend tahmini ve renk danışmanlığı yapan kuruluşu Pantone Renk Enstitüsü tarafından moda endüstrisi için yayınlanan bu sezonun renk raporunda en çok göze çarpan 10 renk moda severler ile paylaşıldı.

2021'in en büyük renk trendleri, çalkantılı geçen 2020 yılından ipucu alıyor ve insanlara yeni yılda pek çok kişinin aradığı umut, iyimserlik ve tazelik duygusu veriyor. Pantone Renk Enstitüsü ve Shutterstock 2021 renk trendleri olarak doğadan ilham alan parlak ve yatıştırıcı renkleri seçti. Pantone, parlak sarı bir ton ve ultimate grinin 2021 yılının renkleri olduğunu ve her ikisinin de eş zamanlı olarak birlik, istikrar ve umudu temsil ettiğini açıkladı.

Pantone, parlak sarı bir ton ve ultimate grinin 2021 yılının renkleri olduğunu ve her ikisinin de eş zamanlı olarak birlik, istikrar ve umudu temsil ettiğini açıkladı. Bununlar beraber 2021 yılında en büyük renk trendi olacağı rahmin edilen 17 renk tonu da moda dünyası ile paylaşıldı. Bu tonlara bir göz atalım!

1) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Parlak Sarı ve Ultimate Gri

Parlak sarı ton çalkantılı yılın ardından içimizde umut ve iyimserlik uyandıracak. Renk, Pantone' un 2021'in ikinci rengi olan ultimate gri ile birlikte bir uyum içinde ve bulutlar dağılırken gelen güneş ışığını temsil ettiği söyleniyor.

Pandemi sırasında toplum ve vatandaşlık çok önemli bir hale geldiğinden Pantone, yılın ikinci rengi olan ultimate grinin güvenilirliği temsil ettiğini söylüyor. Parlak sarı ile uyum içinde olan bu renk istikrar ve umut mesajı veriyor.




2) 2021 Shutterstock Trend Renk Tahmini: Açık yelken - Şampanya

Kirli beyaz renk de umut ve iyimserlik ile doludur. Shutterstock, toprak renginin popüler olmasını bekliyor. Çünkü bu rengin parlak ve yatıştırıcı gözüktüğünü ve buna insanların ihtiyacı olduğunu düşünüyor.



3) 2021 Shutterstock Trend Renk Tahmini: Fortuna Altın

Zengin sarı altın rengi, hayatın her anında karşımıza çıkabilecek ve hiç bir zaman umudumuzu kaybetmememiz gerektiğini bize hatırlatan mutlu tesdüfleri  temsil eder. 2021 yılında bu rengi sıklıkla göreceğiz gibi gözüküyor.




4) 2021 Shutterstock Trend Renk Tahmini: Gelgit Yeşili

Derin deniz mavisi tonu, okyanusun sakinliğinden ve dinginliğinden ilham alınmıştır. 2020 yılından sonra bu duyguya çokça ihtiyacımızın olduğu düşünülüyor.




5) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Kadife Çiçeği

Pantone, kadife çiçeği renginin tipik olarak sonbaharı çağrıştırdığını söylese de bu zengin rengin ilkbaharda da aranacak samimi ve rahat bir havayı çağrıştırdığı için tercih edileceğini söylüyor.




6) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Gök Mavisi

Tozlu mavi ton, sakinleştirici doğası nedeniyle Pantone tarafından çok rağbet görüleceği öngörülen renklerden birisi.




7) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Pas Rengi

Victoria Beckham ve Meghan Markle'ın da favorisi olan yanmış kırmızı-truncu renk bu mevsimde de ilgi çekmeyece devam edecek.




8) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Fransız Mavisi

Pantone bu rengi '' heyecan verici '' olarak nitelendiriyor. 2021' in diğer favori renklerine göre çok daha rahat ve pratik gözüktüğü kesin. Bu yıl bu rengi bol bol göreceğiz.




9) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Yeşil Kül

Pastel yeşil renk, salgın sırasından popüler hale gelen bahçecilik, yürüyüş ve diğer açık hava etkinliklerine gösterilen talebin arttığını vurguluyor. Pantone, rengin onarıcı ve yenileyici olduğunu ve doğanın bir parçası olduğunu vurguluyor.




10) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Yanmış Mercan

Pembe-Truncu renk tonunun, özellikle mercan renginin yakın zamanda Pantone için yılın rengi olarak kullanıldığını düşünürsek göz aşinalığı ve rahatlık hissettirdiği söyleniyor. Bu renk ayrıca Avustralya'nın Büyük Resif bölgesindeki yaşam alanlarının tehlikesi nedeniyle endişe duyulan mercan resifleri için duyarlılık içerdiği belirtiliyor.




11) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Nane

Nane rengi Pantone' a göre ferahlatıcı ve temizleyici bir renk ve 2021 de mutlaka ihtiyacımızın olacağı söyleniyor. Baharda kullanılan pastel renkler için harika bir tamamlayıcı olacak.




12) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Ametist Orkide

Ametist orkide doğanın en acımasız çiçeğinden ilham alınan bir mordor. Parlak mor renk, Pantone tarafından ilkbaharda garanti gözüküyle bakılan renkler arasında.




13) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Ahududu Şerbeti

Ahududu şerbeti, Pantone Bahar 2021'in en dramatik renklerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Bu heyecan verici pembenin farklı farklı bir çok enerjisi var! Pantone bu rengi '' canlandırıcı '' ve '' kışkırtıcı '' olarak tanımlıyor. Böyle bir canlı renk baştan ayağa giyildiğinde kesinlikle görenlerin başını döndürecek.




14) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Tereyağlı Krema

Kirli beyaz renk, pandemi ile oluşan  evde pişirme çılgınlığından ilham alır. Ayrıca bu renk pürüzsüz, zahmetsiz ve lezzetli olarak tanımlanır. Pastel tonlarla rahatlıkla uyum sağlayan nötr bir renktir.




15) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Çöl Sisi

Şeftali rengi, soğuk ve sıcak tonların bir karışımıdır. Pantone durumu şiirselleştirip bu rengi tozlu kumların görüntüsü olarak nitelendiriyor. Yaz mevsimine yaklaştıkça egzotik renklere farklı bir yaklaşım getiriyor.




16) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Mürekkep

Mürekkep rengi Pantone tarafından derin ve yoğun kararmış mavi olarak tanımlansa da aslında siyahtan pek farklı bir şey görmeyiz. Bu rengi hemen hemen her yerde görsek de bu sene seksi mini elbiseler ve hacimli eteklerde biraz daha fazla göreceğiz.





17) 2021 Pantone Trend Renk Tahmini: Söğüt

Söğüt rengi ilgi çekici nötr bir renktir. Pantone bunu '' ortaya çıkaran ve gizleyen yeşil bir gölgelik '' olarak tanımlıyor. Bu odunsu renk, biraz ilgi uyandıran bir yeşil tonu olmasına rağmen bize daha çok ağaç kabuğunu hatırlatıyor.





  • 08.02.2021
  • Kategori: Moda
  • Yorumlar: 3
Yorumlar: 3
Mark Johanson 15-08-2015 00:00
Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur adipisicing, elit. Consectetur maxime facere nesciunt recusandae ut vitae. Vitae harum quam, repudiandae. Doloremque neque voluptate dolores assumenda, sint, maxime sed mollitia voluptates cum?
Katrin Dester 31-08-2015 23:41
Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur adipisicing, elit. Consectetur maxime facere nesciunt recusandae ut vitae. Vitae harum quam, repudiandae. Doloremque neque voluptate dolores assumenda, sint, maxime sed mollitia voluptates cum?
John Detter 04-10-2015 23:10
Lorem ipsum dolor, sit amet consectetur adipisicing, elit. Consectetur maxime facere nesciunt recusandae ut vitae. Vitae harum quam, repudiandae. Doloremque neque voluptate dolores assumenda, sint, maxime sed mollitia voluptates cum?
Bir Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen tüm gerekli alanları doldurun.*