Vitrindeki elbiseye baka baka dükkana doğru yürüdün. O kadar heyecanlandın ki cam kapıya kafanı bile çarptın. Elbiseye doğru ilerledin ve ilerlerken onu nerede giyeceğine ve nelerle kombin yapacağına bile karar verdin otuz saniye içinde. İstediğin bedeni buldun ve heyecanla soyunma kabinine doğru yol aldın. Giyindin ve aynaya bakmak için dışarı çıktığında son günlerin en kötü anlarından birini yaşadın. Vitrinde bir peri masalından fırlamışcasına gözüken elbise seni lunapark aynalarında kendine bakıyormuş gibi gösterdi. Çünkü bu elbise senin vücut tipin için tasarlanmadı. Bu durum çoğu alışveriş deneyimimizi özetliyor aslında. Çoğumuz bazı temel kurallardan tamamen habersisiz. Artık doğru kararlar verme vakti geldi. Bu yazımızda genel vücut tiplerine göre doğru kıyafet seçimini kolaylaştıracak ip uçlarını sizinle paylaşıyoruz.

ÖNCE ÖLÇÜMLERLE VÜCUT TİPİNİZİ BELİRLEYİN

Vücut siluetiniz vücut tipinizdir ve konuşmamız gereken konu budur aslında. Bununla birlikte vücut tipinizi anlamak için bazı ölçümler yapmak zorundasınız. Bunları sırasıyla inceleyelim.

1- Omuz

Omuz genişliğinizi ölçmek biraz zordur çünkü bir yandan mezurayı elinizle omuzunuza sabitlerken diğer elinizle omuz çevresinde döndürmek zordur. Yanınızda yardım alabileceğiniz biri varsa mutlaka yardım alın. Bir omuz ucundan başlayın ve aynı noktaya gelene kadar mezurayı bir tur döndürün. Bu şekilde omzunuzun en geniş noktasının ölçümünü elde edersiniz.

2- Göğüs

Bu ölçümü yapmadan önce dik durun ve göğsünüzün en dolu kısmını ölçmeniz gerektiğini unutmayın. Mezuranın bir ucunu göğsünüzün en dolu kısmına yerleştirin ve başladığınız yere dönmek için omuzlarınızın altından sararak bir tur atın. Göğüs ölçüsü tamamdır!

3- Bel

Mide kısmınızı kamburlaştırmayın veya içeri çekmeyin. Olabildiğince düz durun. Göbek deliğinizin üstünden ve göğüs kafesinin altından belinizin en ince kısmından başlayın. Bu sizin doğal belinizdir. Mezurayı midenizin etrafına sarın vebir tur attırarak aynı noktaya getirin. Eğer genellikle göbek deliğinizin altında kıyafet giyiyorsanız ölçümünüzü bu noktadan alabilirsiniz.

4- Kalça

Kalçanızın ölçüsünü almak için kalçanın en geniş kısmının çevresini ölçmeniz gerekir. Kalçanın bir tarafından başlayın ve arkadan diğer kalçaya geçip önden başladığınız yere geri dönün. Bu işlemi aynanın karşısında yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece mezuranın aynı hizada kalmasını sağlayıp doğru bir ölçü almış olursunuz.

Aldığınız ölçüleri BURAYA tıklayarak gerekli yerlere yazın ve vücut tipinizi öğrenin. Şimdi vücut tiplerini ve bunlara göre nasıl giyinmemiz gerektiğini öğrenelim.


VÜCUT TİPLERİ NELERDİR VE BUNLARA GÖRE NASIL GİYİNMEMİZ GEREKİR?




1) Elma Vücut Şekli Nedir?

Vücudunuzun alt kısmına göre daha geniş bir üst kısma sahipseniz vücut tipiniz '' elma '' olarak nitelendirilir. Bu vücut tipine sahip insanlar genellikle geniş omuzlara ve daha büyük göğüs çizgisine sahiptir ve bu yüzden ağırlık ortalaması orta kısımda birikiyormuş hissi verir.

- Elma vücut şekli için nasıl giyinmeli?

Ağırlığın çoğu kalçalardan üst taraftaki kısımlarda olduğundan orta kısım diğer kısımlara göre daha ağır görünür. Buradaki fikir, dikkati vücudun o kısmından uzaklaştırmak ve güçlü yönlerinizi vurgulamaktır. Bu nedenle bacaklarınızı öne çıkarmalı veya V veya derin V yakalı elbiseleri tercih etmeniz gerekir.

- Elma şeklinde vücut için en iyi elbiseler

Trapez veya empire kesim kıyafetler sizin için idealdir. Odağı farklı noktalara çekmek icin baskılı elbiseler veya desenli ceketler giyebilirsiniz. Koyu renkler, tam veya yetim kollu elbiseler dökümlü bluzlar da size yardımcı olacaktır. Omuzlarınız geniş olduğundan ve göğüs hattınız normale göre daha büyük olduğundan doğru sütyeni giydiğinizden emin olun.

- Elma şekli vücut tipi olanlar hangi elbiseleri giymemeli?

Vücudu saran elbiselerden, dar kot pantolonlardan ve üstlerden kaçının. Bu durumlar, normalden daha büyük olan givdenizin ön plana çıkmasına sebep olur.


2) Kum Saati Vücut Şekli Nedir?




Bu vücut tipinde vücudun orantılı bir üst ve alt kısmı bulunur ve bel oldukça incedir. Göğüs ve kalçalar aynı genişliktedir. Kilo artışı genelde vücutta eşit olarak dağılır. Kıvrımlı vücut hattı olarak da tanımlanabilir.

- Kum saati vücut şekli için nasıl giyinmeli?

Dengeli bir vücuda sahip olduğunuz için elbiseleriniz de aynı şekilde dengeli olmalı. Elbise vücudun kıvrımlı hatlarına iyi oturmalı ve bu kıvrımların hatlarını takip etmeli.

- Kum saati vücut şekli için en iyi kıyafetler

V veya derin V yakalı kıyafetler vücudunuzun üst kısmını göstermenize yardımcı olur. Belinizi göstermek için tam belinize veya göbek deliğinizin alt tarafına bir kemer takın. Her iki şekilde de harika görünecektir. Trapez ve benzeri kesimler üst bölgeniz için süper seçimler olur. Vücudu saran elbiseler sizin için en kolay ve garanti seçimler olacaktır, söylemeye gerek yok zaten.

- Kum saati vücut şekli hangi elbiseleri giymemeli?

Bu vücut tipinde neredeyse her şey harika görünür. Ancak salaş elbiseler ve daha gevşek alt giysiler görünüşünüzü öldürebilir. Kıvrımlı hatlara sahip olmanın avnatjını kullanın.

3) Armut Vücut Şekli Nedir?




Armut şeklindeki vücut tipinde ağırlık merkezi daha çok vücudunuzun alt kısmındadır. Poponun ve uyluk bölgeniz görsel olarak üst bedenden daha büyüktür.

-Armut şeklindeki vücut tipi için nasıl giyinmeli?

Bu vücut tipinin avantajı doğru şekilde giyinilirsse aynı kum saati vücut tipindeki gibi kıvrımlı hatlara sahipmiş gibi gözükebilmesidir. Omuzlarınız dar ve kalçalarınız geniş. Tek yapmanız gereken bunu dengelemek.

-Armut şeklindeki vücut tipi için en iyi giysiler hangisi?

Vücudun üst kısmına belirginlik katan geniş paçalı pantolonlar, trapez kesim etekler veya desenli veya fırfırlı üstleri olan elbiseler harika görünecektir. Bol üstleri olan skinny jeanler, kum saati imajı yaratmaya yardımcı olur. V veya derin V yaka üst kıyafetler ve kayık yaka bluzlar da dengeyi kurmaya yardımcı olur.

-Armut vücut şekli hangi giysileri giymemeli?

Vücuda oturan üstleri tercih etmeyin. Aynı şekilde salaş ve geniş alt giyimden kaçının.


4) Dikdörtgen Vücut Şekli Nedir?




Dikdörtgen veya kare şeklinde tabir edilen gövde genellikle omuzlardan kalçalara kadar dengeli ve hizalı bir şekilde görünür. Dolayısıyla bu vücut tipini tanımlamak kısmen kolaydır.

-Dikdörtgen şeklindeki vücut tipi için nasıl giyinmeli?

Kollarınız ve bacaklarınız en kritik kısımlar. Mutlaka ön plana çıkarmaya çalışın. Önemli olan kıvrımlı bir beliniz varmış gibi gözükmek. Üst ve alt kısımlarda daha salaş fakat diğer yandan bele oturan kıyafetler seçmek daha mantıklı.

-Dikdörtgen şeklindeki vücut tipi için en iyi giysiler hangisi?

Trapez etekler, fırfırlı ve katkat gözüken üstleri seçin. Vücudunuzun üst kısmını daha etli gösteren ve boyun kısmınıza belirginlik katan elbiseler doğru seçim. Kolsuz, askısız ve tatlı çizgiler tam size göre. Blazerler ve uzun ceketler ihtiyacın olanı sana verecek.

-Dikdörtgen vücut şekli hangi giysileri giymemeli?

Üstten ayaklara kadar kalıp halinde ilerleyen kabarık elbiselerden kaçının. Emin olun sizin için kesinlikle harika değiller.


5) Ters Üçgen Vücut Şekli Nedir?




-Ters üçgen şeklindeki vücut tipi için nasıl giyinmeli?

Kalçalarınıza odaklanmanız gerekiyor. Bu şekilde vücudunuzun üst kısmı ile bir denge kurabilirsiniz. Ters V görünümlü düz kesim kot pantolonlar ve elbiseler vücudunuza uyacak kıyafetlerdir.

-Ters üçgen şeklindeki vücut tipi için en iyi giysiler hangisi?

Kalçalarınız omuzlarınızdan çok daha dar olduğu için kalem kesim etek ve skinny jeanler çok yakışacak. Üst tarafınıza çok fazla hareket katmadığınıza emin olun., çünkü hiç birine ihtiyacınız yok. V yaka çizgili üstler gerçekten işe yarar ve dar omuz imajı verir.

-Ters üçgen vücut şekli hangi giysileri giymemeli?

Tüm desenler, fırfırlı ve kırışık görünümler vücudunuzun alt kısmının her zaman bir parçası olsun. Bu tarz giysileri üst tarafınızda bulundurmadığınız sürece hiç bir sorun yok.

  • 31.10.2020
  • Kategori: Trendler
  • Yorumlar: 0
Yorumlar: 0

Yorum Yapılmamış

Bir Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen tüm gerekli alanları doldurun.*